Tips van de vakman

AANKOOPTIPS!

Er bestaan heel veel verschillende soorten en merken naaimachines. Niet alleen voor beginners is het lastig om een nieuwe (of tweedehandse natuurlijk) uit te zoeken, maar ook voor de al meer ervaren. Er komt vaak ook erg veel informatie op je af in een winkel, waardoor je snel door de bomen het bos niet meer kan zien. Om je een keus makkelijker te maken vind je hieronder een aantal tips voor het kopen van een naaimachine.

1. Wat wil je precies? Zet het op een rijtje.
Maak een lijstje van functies waarover je nog aan te schaffen naaimachine moet beschikken volgens jou. Zo voorkom je dat je met een te uitgebreide naaimachine (of juist met te weinig functies) thuis komt.

2. Vragenlijstje.
Stel naast het verlanglijstje ook een vragenlijstje op van tevoren, zodat je niets vergeet te vragen wanneer je in de winkel bent.

3. Kies voor een naaimachine van een betrouwbaar merk.
Als een merk een betrouwbare naam heeft, heeft deze dat waarschijnlijk ook door de jaren heen verdiend.

4. Let op het Vakdiploma Naaimachinebedrijf keurmerk.
Het vakdiploma naaimachinebedrijf is als een soort BOVAG voor naaimachinebedrijven. Als een winkel een monteur met vakdiploma heeft draagt geeft dat je extra zekerheid.

 Let ook op de garantie die wordt aangeboden, dit is per merk verschillend. garanties lopen van 1 tot zelfs 5 jaar

5. Kies voor een winkel met eigen werkplaats.
Mocht er eens wat mis zijn met je naaimachine, dan is het belangrijk dat je terug kan vallen op de leverancier. Daarvoor is het prettig als de winkel zelf over een eigen werkplaats beschikt. Van Vliet & de Rode schaar, heeft eigen vakbekwame monteurs die ook voorzien zijn van het vakdiploma naaimachine bedrijf .Let er ook op dat de dealer je voldoende informatie/voorlichting geeft en dat je met vragen altijd even terug kunt komen.

6. Voldoende doorsteekkracht.
Het ligt eraan wat je wil gaan naaien, maar als je bijvoorbeeld spijkerstof gaat naaien, heb je voldoende doorsteekkracht nodig. Het is dan belangrijk dat de naaimachine voldoende kracht bezit, zodat je ook bij lage snelheden een goede doorsteekkracht kunt bereiken. Let er daarvoor op dat een machine een elektronische motorbesturing heeft, zodat je altijd voldoende doorsteekkracht hebt.

7. Verschillende stoffen.
Check of de naaimachine die je op het oog hebt wel geschikt is voor verschillende stoffen als voile, spijkerstof, stretchstoffen. Laat dit demonstreren, beter nog, probeer het zelf in de winkel ,dan weet je gelijk hoe de machine aanvoelt.

8. Beschikbare accessoires.
Je doet er goed om alvast van te voren uit te zoeken welke accessoires er voor de naaimachine beschikbaar zijn. Zoals de verschillende voetjes. Vraag naar een folder met beschikbare accessoires. Een boventransport is ook te overwegen, want hiermee voorkom je dat je stof scheeftrekt.